Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 20 januari 2014

Linka runt med hundarna och fundera

Gårdagens bravad straffar sig. Igår kändes allt bra men idag kan jag knappt gå. Hur som helst linkade jag runt en sväng med hundarna och kunde konstatera mängder med rävspår. Mer i skogen än på gärdena. Rådjursspår var det också gott om. Därtill hade två solitära grisar passerat under natten. De gick var för sig.

Funderade lite också. För det finns en del att fundera över just nu. Inte minst vad det gäller vårt samhälle. Jag tycker att det är beklämmande att vi inte klarar av att komma igång med en förvaltning av våra vargar. Detta är en marginell sak i vårt samhälle, visst är det många som påverkas men för samhällets överlevnad är den marginell. Att då inte klara av att hantera den på ett fungerande sätt trots att 13 år gått sedan de första politiska besluten togs i bred majoritet kring populationens stotlek är illavarslande. För klarar man inte en såpas marginell fråga som denna, hur skall man då klara de stora frågorna?

DNs Hanne Kjöler gör sitt bästa för att skapa förvirring i vargdebatten genom att sprida direkta missuppfattningar i sina kolumner. Det är så illa att miljöministern kännt sig tvungen att rätta kolumnisten:
(Bilden har jag lånat av min bloggkollega Ordjämten)

Noterar även en intressant debattinlaga från jägareförbundet. Den handlar om risken att vargförvaltningen i framtiden kommer att bedrivas illegalt nu ökar genom bevarandeorganisationernas försorg. Läsvärt: http://mobil.dn.se/debatt/risk-for-illegal-vargjakt/?brs=d

Slutligen, ett modetips för den som funderar på nya hundförarskor: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar