Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 10 december 2013

Tungt beväpnad HA-anhängare åtalas för grovt vapenbrott

Härom dagen dök det upp en kort notis på Expressen om en 50-årig varbergsbo som haft tre pistoler och en revolver samt batong och träklubba. Det hela lät väldigt mystiskt men fick sin förklaring när artikeln uppdaterades.

Varbergsbon, eller egentligen Frillesåsbon om man skall vara petnoga, har en hög position inom Red Devils Halland, dvs en supporterklubb till Hells Angles.
bild: polisen, länkad från NH.

På sitt jobb hade mannen 3 pistoler och 1695 patroner. Hemma hade han 1 revolver och 45 patroner tillsammans med en elpistol. I bilen hade han en batong och en träklubba märkt 666 samt Red Devils Trelleborg.

När jag ser bilden på revolvern så blir jag lite betänksam. Vad hade man tänkt använda den till? Har den över huvud taget någon precision? En revolver i kalibern 22LR med avsågad pipa, ja det känns mest som ett vapen att avliva med. Knappast något att råna eller försvara sig med. Den har ju inte ens ett korn....

 Tillslag gjordes även i Red Devils klubblokal i Frillesås:

Bild: J Julén, NH. Länkad från NH.


 Klubblokalen känner jag mycket väl igen. Den kör jag förbi med jämna mellanrum. Hur som helst så hittades amfetamin och narkotika i lokalen (hmm, är inte amfetamin narkotika?).


Nu till sammanhanget. Det är denna typ av vapen som vi alla vill ha bort från samhället. Det tror jag vi är överens om. Men varförriktade vapenutredningen från i vintras mer in sig på att försvåra för det lagliga vapeninnehavet än det illegala? Det blir jag inte riktigt klok på.

3 kommentarer:

 1. En snabb titt få ju en att tro att revolvern är en ombyggd start/skrämskottspistol.
  Borde kunna användas på nära håll.

  SvaraRadera
 2. Ser ut som en uppborrad gammal "startrevolver", förr fick man köpa en sk "ollonrevolver", sen var det bara att borra upp den och skaffa .22L att skuta med,
  träffbild modell större.

  SvaraRadera
 3. Ni har säkert rätt. Finns antagligen en drös sådana där ute som man absolut inte har koll på. Tex hade gympalärarna på var och varannan skola sådana förr.

  SvaraRadera