Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 13 december 2013

Jakttornssabotage

Det händer att jakttorn saboteras. Den jakthatande siten p-t-p, som nu är borta från nätet, uppmanade till och med till detta. Generellt sett hittar man aldrig någon som ligger bakom sabotagen, utredningarna brukar polisanmälas men snabbt läggas ner i brist på spaningsuppslag. Men ibland blir det annorlunda. I slutet av augusti greps en man misstänkt för sabotage. Nu är polisutredningen färdig och P4 Jämtland rapporterar:
En man i 50-års åldern är misstänkt för att i augusti ha sågat sönder ett 15-tal jakttorn i Sällsjö, Ågårdarna och Håckren i Västjämtland. Mannen misstänks för skadegörelse.
– Allt tyder på att han ställs inför rätta. Vi är övertygande om att det är rätt person som misstänks för skadegörelsen. Vi har bevis från många olika håll och vi håller fortfarande på att sammanställa dem, säger Agneta Brovinius, förundersökningsledare.
Mest troligt dröjer det till en bit in på nästa år innan åtal kan väckas. Mannen varken förneker eller erkänner den skadegörelse han är misstänkt för. Enligt polisen ska motiven för brotten vara att mannen vill värna vilda djur, i det här fallet älgar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar