Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 20 november 2013

Trendbrott vad gäller vapenbrott?

Vi har under det senaste året dels läst återkommande krigsrubriker i media om gängskjutningar i Göteborg. Där har funnits krav på skärpning av vapenlagen. Men det bizarra är att vapenlagens nuvarande utformning och möjligheter vad gäller olaga vapeninnehav inte utnyttjats.

Vi har kunnat läsa hur en man beväpnad med skarpladdad pistol tas i Göteborg, för att försättas på fri fot efter två dagar. En man som stulit ett vapenskåp med jaktvapen släpptes lika raskt. En person som smugglat in 12 pistoler döms för smuggling men inte vapenbrott. Många fler exempel kan tas upp men med lite tur ser vi nu ett trendbrott.

Polisen i Göteborg har häktat fyra personer och beslagtagit fem vapen (2 pistoler, 1 k-pist & 2 AK47). Att de häktats innebär att polisen förvarar dem bakom lås och bom i två veckor medan utredningen fortsätter. Ett klart trendbrott mot hur vapenbrott hanterats tidigare. Helt klart ett steg i rätt riktning. Jag tycker att vapenbrott skall tas på allvar men jag tycker inte att man skall göra det ännu svårare för seriöst legalt vapenägande. Det borde gå att skapa en lagstiftning som uppfyller båda dessa önskemål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar