Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 20 november 2013

Nästan en pudel angående APUs påstådda vargfällor

Läser på Svensk Jakts nätupplaga en intervju med den ansvarige utgivaren på NWT, tidningen som härom dagen publicerade nyheten om de illegala vargfällorna vilken spred sig som en löpeld över mediasverige. Jag kritiserade det här och här.

Mikael Rothstein, ansvarig utgivare, gör något som nästan är en pudel:
– Med facit i hand så kanske det blev fel. Vi får sätta oss ner och utvärdera den här publiceringen internt. Men det här kom som sagt in under kvällen när vi hade begränsade möjligheter.
 Vi får väl hoppas att media successivt lär sig att behandla APUs uttalanden med ett större mått av journalistisk självkritik i framtiden.

Lästips: Madeleine L´s krönika om APU på jägarbloggen:
Gruppen hittar heller inte speciellt många tjuvjägare, faktiskt har de inte lyckats leta upp en enda i hela Roslagen. Polisanmälningarna från gruppen haglar men faktum kvarstår att precis allt de lyckats anmäla har lagts ner.
Ofta slår de också på stort när de polisanmäler. Räv- och vildsvinsfällor blir exempelvis misstänkta vargfällor och då skickas ärendet direkt till Länskriminalpolisen som utreder grova brott. Även där har allt lagts ner, enligt uppgift från Norrtäljepolisen.
Hundra procent bom sedan gruppen startade 2007 alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar