Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 28 november 2013

"God and guns"

Som ni vet är jag av den åsikten att man skall få inneha vapen om man har ett behov. Behovet kan t.ex. vara jakt eller skytteintresse. Självklart anser jag att våra krav på förvaring är bra, jag tycker också att det är bra att det finns krav från samhället på att vapenägare skall ha vissa egenskaper. De skall såklart respektera givna lagar och regler. För mig är dock vapnet framför allt ett redskap. Ett redskap som används för att kunna jaga. Eller för den delen övningsskjuta.

Nu finns det andra sätt att se på det hela också. Som amerikanen Larry Pratt som hävdar att gud skapat skjutvapnen för de rättfärdiga. Gud dömer också de obeväpnade.... Amerikansk kristen tokhöger kan man såklart säga. Hur som helst, det är läskiga tankar det där.
Det är såklart framför allt i USA man kan hitta kristna skytteklubbar. Eller för den delen en podcast som heter God and guns, saxat ur del 25:
We use this podcast to talk about God, guns, and the responsible Christian gun owners interests.
Today we’ll be talking about Christian gun clubs and organizations.
Det ligger nära the christian gun owner där de bland annat söker frivilliga beväpnade troende för att sköta säkerheten i kyrkorna... Det ges också tips på vilka vapen som passar för kyrkliga säkerhetsjobb och som är lätta att dölja.
 Såhär formulerar de sig när de ger råd:
Any church may decide people can carry concealed on their property with the proper license. That said, any violation of gun law will be placed squarely on the back of the person carrying; not the church.
One of the considerations church leaders have to deal with is what kind of gun is best to use for concealed carry for church security?
 Det känns lite sisådär att läsa dessa rader får jag säga. Jag tycker att det skall finnas någon form av grundläggande statliga krav på vapenägare för även om det är lätt och inte speciellt dyrt att få tag på illegala vapen så tycker jag att det är bra att staten har en viss grundläggande utsortering av personer som bedöms olämpliga att äga vapen. Och när det är gjort så är det de illegala vapnen man skall koncentrera sig på. Inte de legala, som man gjorde i den senaste vapenutredningen...

1 kommentar:

  1. Det finns ju även
    http://www.pinkpistols.org
    i USA. Vilket kan var en bra idé med tanke på de hot som många homosexuella utsätts för.

    SvaraRadera