Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 27 november 2013

Årets jaktjulklapp?

Det är julafton om mindre än en månad. Vi tjuvstartar firandet med Anders F Rönnbloms fina klassiker:

Men nu över till morgonens tema.
Vad tror ni kan tänkas bli årets jaktjulklapp?

Foderspridare? Kanske, men det känns lite 2011. Å andra sidan har Biltema dragit ner priserna rejält och ett par nätbutiker har tagit upp kampen mot jätten (t.es. wildboars och hylte lantmanna)

Åtelbelysning? Reglerna ändrades härom året och som en konsekvens har en mängd olika varianter dykt upp på marknaden. Finns i många prisklasser, där denna för under 200 kan nämnas.

Jaktkniv kanske? Detta är alltid en uppskattad gåva, man kan (i mitt tycke) inte ha för många jaktknivar. Här finns ett intressant utbud av knivar av hög kvalitet. Och som sagt, bloggens läsare kan ju utnyttja ett fint erbjudande och få ytterligare klappar på köpet....

 Böcker är alltid bra att ha. Då kanske Ekberg/peter"dogworks" samarbete kring slakt och styckning kan vara av intresse. Två mycket bra böcker har hittills utkommit i serien, en om hur man tar hand om älg och en om hur man tar hand om rådjur & hjort. Jag har båda och kan rekommendera dem varmt.

Ja, har ni några andra tips? Kanske till och med på något bra man kan göra själv?
Tveka då inte att komma med dem. Jag har som mål att uppdatera denna blogpost med era tips så att det blir totalt 10 stycken!

Sedan skall man inte glömma att priset ofta har en obehaglig baksida....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar