Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 11 oktober 2013

Saltinbakad rådjursstek

Saltinbakad rådjursstek åt vi härom kvällen. Gott! Jag upplevde den som saftigare än vad rådjursstek brukar vara!

De flesta recept jag hittat på saltinbakat kött har behandlat tinat kött. Detta får då brynas innan det smetas in med saltdegen. Men jag hade ju bara fryst stek så jag fick improvisera.....

Saltdeg (grovsalt, lite ägg, mjöl och vatten blandas till en deg eller trögflytande smet) kletas på en stek. Jag använde rådjur men det går bra med andra djur också. Steken placerades i nedre delen av (konventionell) ugnen i ungefär 200 grader. Fick känslan av att degen skyddade lite och jämnade ut värmen så hela tillagningen tog lite drygt 2 timmar. Så när den nått upp i lite drygt 50 grader tog jag ut den och lät den vila en stund med saltskalet kvar. Därefter var det bara att lyfta bort det och servera steken med lämpliga tillbehör. Eftersom jag och hustrun kör low-carb så blev det cole-slaw till. Himskans fin kombination till det rosaröda köttet som gifte sig fint med lite flingsalt och nymald svartpeppar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar