Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 7 oktober 2013

På fälten med Essa

Liten fotosvit från igår när jag var ute och jagade med Essa. Eller jakt och jakt, snarare handlar det om invänjning och dressyr i fält. Med baktanken att om allt går rätt så skall det också skjutas som belöning. Intressant att notera är hur nära marken hon håller nosen även i full galopp, ja om hon inte är på väg till mig i samband med en inkallning så klart.

Igår blev det inte något skjutet däremot en massa rusat..... Men hon stod för både sparvar och sorkar...
Bilderna denna gång är tagna med min Nikon systemkamera. Inte så ofta jag luftar den, men resultatet blev ju roligare än många av de bilder jag haft på sistone så den får nog följa med mer framöver.....

5 kommentarer:

 1. Härliga bilder på Essa :) Hur funkar stoppet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar sisådär. Med det menar jag att jag alltid (ännu så länge) får stopp på henne tämligen direkt men att hon rätt ofta uppfattar det som en inkallning snarare än ett stoppkomando.... Får nog jobba lite på det där tror jag.

   Radera
  2. Ja det känner jag igen...:) Man får börja på korta avstånd för att sen utöka...Stoppet känns absolut som en av de viktigaste delarna och ska funka i alla lägen, men det kan verkligen vara svårt i spännande fågelsituationer.....Men, men det är bara att träna vidare :)

   Radera
 2. Jättefina bilder, ha med kameran nu i fortsättningen, bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Får hålla ett öga på väderprognosen i fortsättningen. Verkar det OK får det bli storkameran annars den lilla vattentäta.

   Radera