Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 22 september 2013

Skyddsjakt på varg - snabbt avklarad

I fredags eftermiddag fattade länsstyrelsen i Västra Götaland beslut om skyddsjakt på en varg i Tanums kommun i norra Bohuslän. Vid lunchtid på lördagen var vargen skjuten. När den jagade ett får. Om detta rapporterar Bohuslänningen. Detta var ju glädjande, att en varg med ett icke önskvärt födosök togs bort. Men där finns problem, problem av demokratiskt slag. Jag citerar ur artikeln:
De jägare som deltog i jakten vill inte berätta vem det var som skjutit vargen. Orsaken till detta är att den som gjort detta riskerar olika typer av repressalier.
Jag kan förstå reaktionen, samtidigt som den är djupt tragisk och visar på problem i vårt demokratiska system. Man skall kunna genomföra myndighetsbeslut utan att behöva bli hotad för detta. Jag anser att detta är en problematik som måste tas på allvar, man kan inte strunta i att människor inte vågar stå för saker de gjort med samhällets goda minne bara för att det finns en liten grupp i samhället som ogillar handlingen.

1 kommentar:

  1. Det gick fort med den skyddsjakten. Undrar hur det går med skyddsjakten på vargen här i Skåne och om det blir en överklagan innan jakten ens hinner börja som senast.

    SvaraRadera