Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 25 september 2013

Jägareförbundet jobbar mot korkade EU förslag

Jag har ju återkommande skrivit om EU och jakt. I princip aldrig något positivt och nu senast handlar det om att det finns funderingar på att ge sig på vapendirektivet och försvåra för legalt vapeninnehav ytterligare. Inte minst genom tankar på att förbjuda halvautomatiska jaktvapen.

Jägareförbundet har nu gått ut och meddelar att man tänker stå upp mot EU, man tänker ge sig in i denna strid.
Mentaltester, förbud mot halvautomater och skärpt vapenförvaring. Om signalerna från EU-kommissionen blir verklighet slår det hårt mot svenska jägare. Jägareförbundet ska omgående börja agera i frågan.
Hur?

Jo, den enda väg som finns. Och den ser ut ungefär såhär:
Svenska Jägareförbundet kommer inte att vänta på att några skarpa förslag ska komma från EU-kommissionen utan avser att agera omgående. Det handlar bland annat om att presentera fakta.
– Det känns som vi gjort det hundra gånger, men det är bara att ta ett varv till, säger Daniel Ligné.
Dessutom ska man utnyttja sina kontakter i Bryssel, samt det faktum att ansvarig kommissionär är svensk. Utöver det, menar Daniel Ligné, att det är viktigt att engagera den europeiska jägarorganisationen FACE.
Men förutom jägarorganisationen FACE så hoppas jag att man  stämmer av insatserna med skytterörelsen och inte minst gör gemensam front med Jägarnas Riksförbund för jag kan inte se annat än gemensamma intressen i denna fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar