Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 17 september 2013

Inte OK med vilka fällor som helst

I Sverige är det inte OK att använda vilka fällor som helst. Nu har vi iofs sett en förändring som innebär att fällor godkända i annat EU-land eventuellt kan få användas, jag förstår inte riktigt hur det är tänkt att de nya reglerna skall tillämpas men ändå.

Hur som helst. Man får inte efter eget huvud hitta på fällor som man använder hur som helst. Det har en man i Kalmar län fått erfara. Barometern skriver:
Det blev en dyr historia för den markägare som nu dömts för att ha gillrat en fälla för vildsvin och grävlingar på sin mark.
Fällan, som består av en inhägnad av nät och stolpar med en lucka som vildsvin och grävlingar kan gå in men inte ut genom, hittades i februari i år av en granne till den nu dömde mannen. Han ringde polisen som kom till platsen för att konstatera att ingången till fällan var insmord med tjära och att det även fanns en påle med tjära inne i fållan.
Den här typen av jaktredskap är inte godkänd, och det hela rubriceras som jaktbrott. Trots att markägaren nekat till brott döms han av Kalmar tingsrätt att betala 29 000 kronor i dagsböter.
För den summan hade mannen ju kunnat köpa två stycken sinkabirum vildsvinsfällor.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar