Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 23 augusti 2013

Lååångt över gränsen - mer om jakthat

Det finns allt för stort utrymme för hat på nätet. Hat åt alla håll. Hatet kan ibland sminkas och förskönas med någon slags sarkasm men det är och förblir hat. I kommentarerna på flera av bevararorganisationerna finner vi ofta jakt- och jägarhatiska kommentarer. Men även på sidorna för jakt förekommer det avarter, folk som inte klarar av netiquetten. Folk som spyr ut sitt hat och sin frustration över tingens ordning, inte minst dagens obefintliga vargförvaltning.

En grupp med uttryckt jakt- och jägarhat som inriktning är Rädda vargen, skjut en jägare. Varken någon stor eller inflytelserik grupp utan snarast ett pubertalt missriktat engagemang, men den är uttryck för nätets svarta baksida. Att folk kan säga vad som helt utan några som helst påföljder.... Eller vad säger ni om nedanstående screenshots (har dolt namn och ansikten)?
 Rädda vargen, Skjut en jägare.... Hur kan man över huvud taget komma på idén att starta en sådan fb-grupp? Jag blir inte klok på mina medmänniskor.
Nu utgår jag från att detta är ironi, men han skriver uttryckligen att han mördat en människa! I inlägget därpå manar han till brott. Ironi eller ej, så får man helt enkelt inte skriva. Kanske man skulle polisanmäla?

Tillägg 22/8 kl 11.00: detta inlägg skrevs för ett par dagar sedan. Det schemalades för publicering den 23/8 kl 05.30. Efter att jag skrivit det så uppmärksammade Jakt & Jägare  det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar