Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 22 augusti 2013

Jagar polisen rätt vapen?

Jag tycker som ni säkert lagt märke till att Polisen är hård i fel ände vad gäller vapen i samhället. Polisen gör vad den kan för att göra det så svårt som möjligt för oss legala vapenägare, men ute i samhället eskalerar situationen. I GP kan man läsa:
Över tjugo skottlossningar har skett inom loppet av en månad och fyra personer har skjutits ihjäl.
Den höga förekomsten av skjutvapen bland kriminella fortsätter att vara ett problem.

Men hur hänger detta ihop med våra legala vapen? Inta alls, att införa striktare regler för legala vapenägare är ett spel för gallerierna:
Den allmänna uppfattningen bland många poliser, forskare och politiker är att tillgången på vapen ligger bakom ökningarna. Tullen och polisen har fått ett regeringsuppdrag att göra något åt saken.
– Men problemet är inte så lättlöst, säger Lars Öjelind.
Vapensmuggling sker ofta i liten skala och är utspridd på många enskilda individer. Därmed blir den svårare att upptäcka. Det förekommer också att lagliga vapen byggs om och att lösa vapendelar importeras och monteras.
Att vapen slängs efter begångna brott är något som mest sker på film. Verklighetens kriminella har sällan råd att göra så. I stället byter vapen ägare och återanvänds.
Näe! Tänk om och tänk rätt. Använd era resurser rätt kära poliser. Istället för att krångla till den hanteringen av licenser på legala vapen i onödan kan ni väl satsa på att göra något åt problemet - dvs de illegala vapnen. Som ju så gott som aldrig varit legala i Sverige tidigare utan härrör från andra håll! Polisen säger själva:

Flertalet av de vapen som tas i beslag i Sverige har sitt ursprung på västra Balkan.
Så varför ger man sig då på sportskyttar och jägare?

4 kommentarer:

 1. Därför att det är enklast att leta efter de tappade nycklarna rakt under gatlyktan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp. Också ser det ut som man är handlingskraftig.

   När frågan om polisen gör något ställs kan de svara att vi har minskat mängden vapen i sverige med xxxx st.

   Radera
 2. Det är väl lättare att sitta på kontoret och syna vapenlicenser än att jaga buset på stan, genom att minska antalet (legala) vapen i samhället så tycker man att man har gjort sitt,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och jag misstänker att det är billigare med civilanställda handläggare än brottsförebyggande polisinsatser så polisen är både effektiv och lönsam på detta vis.

   Radera