Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 22 augusti 2013

Jägare jagas - brottslingar släpps

Samhället i sllmänhet och polisen i synnerhet gör allt de kan för att försvåra för legala vapeninnehav. Minsta lilla misstag straffas hårt med indragna licenser eller liknande bestraffningar. Men vad händer brottslingen som ertappas med vapen. Vapen som han skjutit med i stan?

Jo han släpps efter häktningsförhandling.

Visst prioriterar samhället rätt?
Visst känns det rättvist?

Följande kan läsas i GP:
Den man som i lördags natt sköt med en pistol på Kvilletorget släpptes på fri fot vid häktningsförhandlingen på tisdagen.
På åklagarmyndigheten diskuteras nu motåtgärder mot tingsrätten.
- Det är ett stort problem med alla skjutningar i Göteborg. Och vi åklagare och domarna i tingsrätten är nog inte riktigt överens när det gäller grova vapenbrott, säger kammaråklagare Ann-Sofie Prahl som på tisdagen fick se den man, född 1978, som hon anhållit bli försatt på fri fot.
- Jag anser att tingsrätten fattat ett felaktigt beslut.
Mannen var vid ett-tiden i lördags natt inblandad i ett stort slagsmål på Kvilletorget på Hisingen. Han var kraftigt berusad, sköt två skott i luften och riktade sin pistol mot personer på platsen.
Detta borde vara tillräckligt för att få honom häktad, anser Ann-Sofie Prahl men tingsrätten gjorde en annan bedömning.
Det märkligaste i hela berättelsen är dock, och jag väljer att förstärka det:
Tingsrätten ansåg att det finns sannolika skäl för att mannen begått ett grovt vapenbrott men ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för att häkta honom.
Yeah, right.
Vad jag tycker om systemet.
Inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar