Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 12 augusti 2013

Essa, 4 månader energirik vorstehtik

Vi har nu haft Essa i två månader. Hon kom till oss som sig bör 8 veckor gammal. Följde med en vecka till jobbet sedan tog jag semester och föräldraledigt. Här följer några bilder på Essa från de gångna månaderna. Några har ni sett tidigare, några är väl nya tror jag....
5 kommentarer:

 1. Söt tjej! Jo, det har jag tänkt på också när det gäller min nu ettåriga vorstehhane Hagel - att han har en imponerande energi. Men det är ju därför jag skaffat en sådan ras, för jag vill ha en hund som vill och orkar hålla samma tempo som jag - och lite till förstås ... =)
  / Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sätt och vis är Essa lik tyskterriern vi har sedan tidigare, hon har bara två lägen. På och av. Det är all in som gäller i alla lägen, antingen det handlar om vila eller lek. En stor skillnad mellan terriern och Essa är benägenheten att vara till lags, Essa är väldigt mycket lättare att dressera och träna än terriern. Kanske beskriver man det bäst som att Essa är samarbetsvillig.
   Det skall bli riktigt spännande att jaga in henne framöver, funderar mer och mer på att köra henne "tyskt" snarare än "svenskt", med det menar jag att hon kommer att få arbeta mer som allroundhund snarare än primärt fågelhund. En tanke är dock att låta klövviltet vara förutom vid eftersök. Det blir i så fall en än tydligare komplettering till hur jag använder terriern.
   Men det finns fortfarande mycket tid att fundera på detta.

   Radera
 2. Hon är jättesöt. Det skall bli kul o följa henne med injagning och hennes framsteg i skogen.
  Vi har ju våra unghundar jag hoppas på att kunna ta på prov i höst.
  Vilja blir väl mer jobb med då hon är lite för het på allt...Trym är betydligt lugnare o metodisk

  SvaraRadera