Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 28 juli 2013

Gårdagens grytanlagsprov

Igår var vi i Skara och lät Missan genomföra ett grytanlagsprov i Svenska Grythundklubbens regi. Ett femtontal hundar var anmälda, vi gick ut som femte ekipage. För övrigt var Missan den enda tyskterriern. Bilderna nedan är tagna av mig och min dotter.
 Den tama grävlingen Nisse var dagens sparringpartner. Han inledde det hela med att skita i buren så den fick rengöras och han fick en liten rastning....
 Dagens dommare, Lennart.
 Missan och jag väntar på att få starta.
 Efter lite vimsande och rännande till "grytan" dök Missan in i grytet.
 Väntan. Ibland är blott några få minuter en evighet.
 Färdig! Och varm! Godkänd!
Dagens protokoll. Att hon vimsade lite innan hon gick in är inte så konstigt. Hon brukar alltid se sig om lite och bedömma situationen innan hon ger sig i kast med något. Det ser jag snarast som ett sundhetstecken. Jag håller med om att hon skallade glest, men å andra sidan verkade grävlingen nästan sova och hur kul är det att skälla ut något som inte ger någon respons? Vägra utkallning? Ja, min uppfödare sa en gång att en jaktterrier med "rätt" jaktlust skall man inte kunna kalla upp ur ett gryt! Så det ser jag inte som något direkt problem det heller.

4 kommentarer:

 1. Grattis , va skoj!
  Jättefina bilder på er!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det var en kul tillställning befolkad med trevliga, intresserade och snälla människor!

   Radera
 2. Rolig läsning, kul att det gick så bra! Härlig efterbild, det syns på Missan att det varit varmt! =)
  / Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det var några hektiska, arbetsamma och varma dagar för Missan den veckan. Ett tvåtimmars eftersök, intensiv grytträning och slutligen provet. Allt i kraftig värme.
   Klart hon blev trött då! Och det märks fortfarande att hon är lite trött efter detta. Å andra sidan är hon skendräktig också... Det kan inte vara lätt att vara en liten hund....

   Radera