Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 19 juni 2013

Möjlig meningslös tjuvjakt...

Länsstyrelsen i Jönköpings län anser att vargen i västra delen av länet, den varg som nu upprepade gånger slagit till mot fårgårdar, skall skyddsjagas. Nu ligger bollen hos Naturvårdsverket som inte fattar något beslut förrän resultaten från en DNA analys kommit åter. Detta för att säkerställa att vargen inte är en genetiskt värdefull invandrare. Det tror nu inte jag, min misstanke är att det rör sig om en ung hane från något av reviren i mellansverige.

Myndigheterna försöker alltså få till skyddsjakt. Samtidigt rapporteras det att vargen skjutits illegalt. Skillingaryd.nu rapporterar:
En person har till polisen anmält att den varg som setts i Ålaryd kan vara skjuten. Polisen har fått en anmälan om att vargen sköts redan strax före midnatt i lördags.
– Vi har ingen uppfattning om detta stämmer då det är en anonym anmälan, säger Göran Gunnarsson vid polisens länskommunikationscentral.
En anmälan om brott mot jaktlagsstiftningen är ändå upprättad.
Noteras kan att det inte finns någon rapport om att vargen setts sedan en fotograf förevigade den i lördags kväll.
I dag väntas för övrigt Naturvårdsverket fatta sitt beslut kring förslaget om skyddsjakt på vargen.
Om vargen skjutits är det riktigt korkat. Den hade ju ändå en dödsdom hägrande framför sig.... Samtidigt så finns det en rätt stor chans att det inte alls skett. Det skulle inte förvåna mig om anmälaren hört skott från en vildsvinsåtel eller kanske någon som skjutit rävvalp på en nyslagen vall. Nåja. We´ll see soon enough.

Något som hänger samman med detta är den blogpost som Ylven publicerade härom sistens. En mycket läsvärd sak som handlar om hur ens livssituation påverkar ens inställning till varg. Jag identifierar mig med mycket i den. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar