Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 6 juni 2013

Igår valde vi valp!

Igår for vi till kenneln. Det var dags att välja valp.

Vi visste på förhand en som vi var intresserade av. Problemet var att även uppödaren hade ett gott öga till henne och funderade på att behålla henne....

Kullen består av fem tikar och en hane. Självklart lite olika storlek, men full fart på allihop. En tik var mindre kontaktsökande än övriga valpar, men hon var rejält nyfiken på omgivningen. Vad månde det bli av henne?

Efter att ha umgåtts med valparna någon timme hade vi två alternativ. Den mörka som vi på förhand var fästa vid samt en av de minsta i kullen. En valp som var aningens livligare än de övriga och visuellt stack ut lite genom en vitare fläck på ryggen. Båda valparna var alltså sådana som ögat fastnade på, men med handen på hjärtat är jag osäker på om de egentligen stack ut beteendemässigt eller om det var så att man höll ögonen på just dem och därför registrerade deras handlingar bättre...

Hur som helst. Efter mycket funderande så fördelade Kalle hundarna i huvudet och det slutade med att vi får hem den mörkaste tiken i kullen. Och hämtningen är på måndag!

Det innebär att valpen får följa med till mitt jobb två veckor innan semestern börjar.... Vi får väl se hur det går....

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jepp!
      Du får träffa henne nästa gång vi ses!

      Radera
  2. Vad roligt! Vad ska hon heta? Tja, det kan kanske bli lite rörigt på jobbet ett tag, men de tröttas fort och sover mycket, kanske ... =)
    / Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en E-kull och vi kom först med förslaget Evita (jag är väldigt förtjust i Argentina), men sedan tyckte min kära hustru att det inte var bra. Vi spånade ett tag och Essa dök upp. Så Essa blir det!

      Radera
  3. Bra namn, lätt att lägga på minnet och ropa:) Ska bli kul att följa valpens upptåg och utveckling här på bloggen!

    SvaraRadera