Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 23 maj 2013

Mer ekoterrorism och hot

Läster i KatrineholmsKuriren:
En morgon låg det en gravsten i trädgården. Bakom hotet mot en kvinna i Katrineholm ligger djurrättsaktivister, detta sedan hennes bror vill starta minkfarm i Västergötland.
"Under natten grävde vi ner oss i hans föräldrar grav. Nu återstår det bara att han och den grymhet han sysslar med hamnar där"
Så skriver djurrättsaktivisterna på en hemsida efter attacken mot kvinnan.
Jag förstår inte riktigt hur folk är funtade:
En av dem som ansökt om tillstånd att bedriva minkfarm är bror till en kvinna i Katrineholm. Först skickades hotbrev till honom. En natt, kort tid senare, vaknade familjen av att de fick en yxa inkastad genom fönstret. Brevet som följde var tydligt " En yxa i bostaden är inget mot vad som kan drabba dig och din familj om du går vidare med din ansökan".
Numera riktas hoten främst mot anhöriga.
- Första gången, för nästan en månad sedan, fick jag en brandbomb, en yxa och ett brev. I brevet stod det att nästa gång skulle de använda brandbomben, berättar systern.
Man kan tycka hur illa som helst om något, men inte fan tar man till våld eller hot om våld!

Hur som helst är djurrättsaktivism som en del av ett mönster med extrema rörelser vilka utifrån olika bevekelsegrunder tar till våld ett reellt problem. Oftast riktar det sig mot djurförsök, pälsfarmer, pälsindustrin och köttindustrin, men det finns gott om sabotage mot jägare och deras utrustning (t.ex. jakttorn) som sker av individer i den ljusskygga svansen kring mer accepterade grupperingar (t.ex. Djurens rätt, Svenska Rovdjrusföreningen mm). Dessutom är de om inte välorganiserade så åtminstone samordnade. Ecoterrorism är ett ord som används.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar