Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 31 maj 2013

Lockjakt - bara "naturell" ljudkälla är tillåtet!

Läste just i Svensk Jakt på nätet att Naturvårdsverket nu äntligen specificerat vad som gäller vid lockjakt. Det finns nämligen ett antal elektroniska lockdosor men även appar till smartphones vilka fungerar bra att locka in vilt med.

Svensk jakt skriver:
Att Naturvårdsverket nu går ut med ett klargörande beror på att en företagare i jaktbranschen velat få klarlagt för vad som gäller för en lockdosa som saluförs i Sverige.
I skrivelsen från Naturvårdsverket erkänner man att företagare tidigare har fått motstridiga uppgifter om vad som gäller, men att man nu slår fast att det är förbjudet att använda artificiellt ljud vid lockjakt.
”Det gäller oavsett lockdosans fabrikat och vid jakt efter samtliga viltarter. Detta beror på att det enligt jaktlagstiftningen är förbjudet att använda sådana jaktmedel”, skriver Naturvårdsverket.
Bra att detta klargjorts!

Så spring nu iväg och köp lite lockpipor (muspip) för snart börjar  rävvalparna att utforska vallarna. På väg till jobbet har jag sett ett flertal vallar som slagits även om man inte börjat på allvar här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar