Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 21 maj 2013

APUs smekmånad med pressen fortsätter

Ordet som Christer Hofström inte lärt sig när han säger ranger / skogvaktare är naturbevakare:
- I andra länder har ju staten rangers eller skogsvaktare, men det finns ju inte i Sverige, säger Christer Hofström till ABC.
Naturbevakare är enigt Wikipedia:
Naturbevakare är titeln för en tjänsteman anställd av Länsstyrelse för att utöva förvaltning, tillsyn och bevakning av allmänna intressen inom framförallt fjällområdet. Tyngdpunkten i arbetet utgörs av biotopvårdande skötsel och rovdjursinventering, men även anläggning/underhåll av friluftsanläggningar och tillsyn.[1] Arbetet innebär även hantering av viltskador och skyddsjakt, tillsyn och annan verksamhet i syfte att förebygga jaktbrott. Exempel på andra arbetsuppgifter är tillstånds- och dispensprövning, sammanställa och sprida information, hålla kontakt med länets jakttillsynsmän samt praktisk materielvård.[2] I arbetsuppgifterna kan också ingå underhåll av ledsystemet i fjällen, tillsyn av att skoterregler och reservatsbestämmelser efterlevs, jakt- och fiskebevakning samt förvaltning och skötsel inom naturskyddade områden.[3]
En naturbevakare kan förordnas till naturvårdsvakt, fisketillsynsman och jakttillsynsman.
Jag tycker att det låter som de funktioner som Hofström efterlyser....Länsstyrelsen gör ett understatement i sitt uttalande:
- Vi har inget emot deras syfte, men kritik mot deras metoder som vi tycker är konfliktdrivande. och vi försöker ju verka i det här området och ha en dialog med alla, säger Hanna Dittrich, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.
Sedan blir man lite trött:
- Det har aldrig varit våran mening att vara konfliktdrivande. Jag kan däremot förstå att folk som placerat ut olagliga fällor blir förbannade när vi hittar dem, svarar Christer Hofström till ABC.
Fällan som illustreras i inslaget är laglig, en del av den pågående markanvänding jakten är. Frågan är däremot  om det är lagligt att leka med den på det vis som sker i inslaget. För ingen börjar väl leka med en skogsmaskin som står uppställd i skogen?

Sedan är de slutsatser APU-folket gör emellanåt mycket märkliga.... Liksom att deras självsyn är en smula världsfrånvänd. Hur som helst. Det mest förvånade är att media är sy ytterligt okritiska till APU. Man accepterar att ett gäng paramilitärer beter sig som vigilanter. Denna ständigt pågående smekmånad kan bli ett problem i framtiden!

2 kommentarer:

 1. Var kommer deras pengar från?
  Hela gubben lyste ju av egendomliga medel....

  Hade det varit en annan generation så hade jag gissat på gamla nazzapengar, men idag är det inte lika enkelt...
  Har Breivik en fond eller nåt...
  Sponsrad av Stora, eller något annat stort företag som vill bedriva gruvverksamhet utanför tullarna...

  Skogvaktare kallas numera skogstekniker....
  Samma utbildning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att gänget är mycket egendomligt. Var fan kommer medlen ifrån. I sin reklam på youtube helikopterspanar dem....
   Nu skall man väl iofs inte dömma utifrån en hummer, härom året såldes det ut fabriksnya hummers för 250-350 kkr. Strax under en V70 med andra ord... Men en helt annan attityd. Cool "taktisk" utrustning som ser ut som den kommer från ett swat-team kan man köpa för noll och intet i vilken paintball eller airsoft affär som helst.
   Hur som helst något vill de förmedla genom sitt val av kläder. Hade de bara varit ute efter praktiska skogskläder hade det väl varit fjällräven de använt, men det signalerar ju inte samma auktoritet...

   Radera