Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 26 mars 2013

De flesta djur kan vara farliga

Tidigare idag fick en mufflonbagge spel i Alingsås och stångade folk, bland annat en kvinna. Det är bara att konstatera att alla djur kan få spel och gå emot människor i fel situation. Såhär skriver Alingsås Tidning:
En bagge avlivades sedan den hade gått till angrepp mot flera personer i Björkekärr på tisdag förmiddag. Bland annat stångades en gravid kvinna.

Baggen är ett av de mufflonfår som lever vilda i området. Det är dock ovanligt att de blir aggressiva, enligt boende i Björkekärr som AT har talat med.

Men idag slog det slint för baggen, som hade rört sig runt bostadshusen under morgonen.
Han angrep först en granne till den gravida kvinnan och sedan grannens bror, som kommit för att se till sina bikupor. Brodern stängde in sig i en verkstad i över en timme.

Sedan skulle kvinnan och hennes son åka iväg och då sprang sig den ilskna baggen mot dem i stället. Den femårige pojken satt redan i bilen när baggen kom farande men hans mamma hade slängt sopor och hann inte undan.

Hon fick en kraftig smäll på sidan av magen. Grannen och hans bror kom till undsättning och lyckades distrahera djuret så att kvinnan kunde komma in i bilen.
Men baggen var fortfarande aggressiv, så grannen ringde polisen, som beslutade att djuret skulle avlivas.

Först när en jägare anlänt vid 11-tiden och skjutit mufflonbaggen blev det lugnt i Björkekärr igen. En möjlig orsak till baggens ilska är att den inte fick så mycket mat som den ville ha. Några personer i området har då och då matat mufflonfåren.

Kvinnan är gravid i 28:e veckan och ska undersökas på förlossningen i Borås. 
Min granne blev stångad medvetslös av sin bagge. I Kålmården blev en kvinna ihjälbiten av varg härom året.  Så det är bara att konstatera, man skall ha respekt för djur oavsett art. Och då är all form av Disneyfiering av ondo. Man måste ta djuren för vad de är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar