Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 3 februari 2013

Räv räddades ur havet

Oftast tycker jag att GP är rätt bra, men ibland visar man med stor tydlighet upp att man inte är en rikstäckande konkurrent till SvD och DN utan en genuint lokal blaska. Inte minst upplevde jag det så i morses när jag slog upp morgontidningen och läste om hur en tjej snott en gummibåt och räddat en räv som hamnat i havet:
Sofia (efternamn borttaget av Älgflugornas Herre), 19, räddade på lördagen en räv som höll på att drunkna i havet.
- Det känns jättebra att jag lyckades. Man kan ju inte bara låta ett djur dö, sa hon ett par timmar efter den dramatiska insatsen.
Sofia och hennes mamma, bosatta i Mölndal, var på promenad vid Eskils kanal, mellan Önnered och Fiskebäck, när de plötsligt såg en räv springa ut på en brygga och ta ett jätteskutt ut från den.
Havsisen höll inte, utan räven hamnade i det iskalla vattnet.
Från stranden såg de hur den desperat försökte klamra sig fast på en badstege till en båt.
- Jag klättrade ut på båten, men den blev rädd, simmade iväg och fastnade i isen istället, berättar Sofia.
Flera personer såg dramatiken och försökte skjuta ut brädor. En olåst gummibåt vid stranden blev räddningen.
- Jag fick slå sönder isen med paddeln för att ta mig ut. Vid det laget hade räven nog legat i vattnet en kvart. Den pep och försökte simma undan, men jag fick tag i den och lyfte upp den. Sedan höll jag fast den med knäna medan jag paddlade in till stranden.
Räven skakade av köld och lät sig svepas in i den filt Sofias mamma hämtat från bilen.
- Jag höll den i famnen och värmde den en bra stund. Under tiden ringde vi räddningstjänsten och djurambulansen, men de hänvisade till varann. Då ringde vi pappa som är jägare och han rådde oss att släppa den en bit bort.
– Vid det laget hade den hämtat sig litet och börjat sprattla, så jag gick iväg upp mot bergen och släppte den mellan några buskar. Den såg helt okej ut när den sprang iväg.
Den nyheten var värd en helsida.....
Frågan är om GP är värd att prenumerera på även i framtiden?

3 kommentarer:

 1. Vilken tur att det inte hänt något allvarligare i världen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det. Så kan man ju också tänka. Det får jag göra i fortsättningen. Inte minst de kommande lördagarna och söndagarna (ser endast melodifestivalköret för att hålla koll på vad ungarna snackar om).

   Radera
 2. Vilken grej!! Rådigt i a f. Kunde varit skriven av vår VP med :-)

  SvaraRadera