Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 11 februari 2013

Kan man dämpa bygelfeber med alvedon?

Heikki har drabbats av svår bygelfeber. Härom veckan kom han hem med en 22LR som han hade på prov. Vi pangade raskt upp ett 100 pack skôtt. Nu var trycket så attans lätt att man drog iväg massor med ofrivilliga skott bara man mantlade så den fick gå tillbaka till butiken. Men i dagarna kom han hem med en i kalibern 30-30. Han har ytterligare en licensansökan inne.

Hur kan vi bota honom?

Alvedon?

Jag är tveksam, han är illa drabbad. Det är väl ungefär som att använda sockerpiller mot malaria.
(bilderna har jag länkat från Heikkis FB)

2 kommentarer:

  1. Bygelfebern ska vårdas ömt, ty bygelbössor är likt balsam för själen :) jag har två byglar själv, en Marlin 1895 i kaliber 45-70 och en Marlin 1894 i .357magnum - det är utan tvekan den roligaste bössa jag någonsin skjutit med. Det är dessutom en otroligt smidig liten klass2-bössa som knappt märks på axeln när man går i skogen.

    SvaraRadera
  2. Bra Tobbe!!

    Bygelfeber botas lättast som med alla frestelser nämligen "att falla för dom" ;).... sköt med den idag igen och bygelfrossan florerar än värre ikväll, och tankarna går till: "om man kanske skulle ha sig en marlin .444 ... som huvudsaklig klass1 pang för det har dom ju en begagnad på torsbo för en fördelaktig peng!" ;)..... suck!!

    mvh Heikki

    SvaraRadera