Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 12 februari 2013

Jakten förlorar totalt sett!

Jaktjournalen rapporterar:
Öster Malma (JJ) Svenska Jägareförbundet hade den sista januari i år drygt 20 000 färre medlemmar än i fjol vid samma tidpunkt. Samtidigt har Jägarnas Riksförbund ökat med 3 000 medlemmar det senaste året.

Svenska Jägareförbundet  fortsätter att tappa medlemmar. Förbundet har det senaste året minskat från 175 616 medlemmar (jan 2012) till 153 375 medlemmar den i sista januari i år.

Enligt riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné beror tappet till stor del på att förbundet gjort flera omstruktureringar och bland annat tagit bort en massa gratismedlemsskap. Han sticker å andra sidan inte under stol med att förbundet har vissa problem med nyrekryteringen.

– Jämför man med den årliga jaktkortslösningen har vi ju ett potential att få fler medlemmar, säger han.

Det lilla jägarförbundet, Jägarnas Riksförbund ökar sitt medlemstal för tredje året i rad. Den 31 december 2012 hade förbundet 33 475 medlemmar, jämfört med 30 475 året innan.

– Vår medlemssatsning har gått hem. Vi hade som målsättning att öka med 3 000 medlemmar och lyckades. Vår avsikt är nu att fortsätta växa, säger Johan Boström, informations - och marknadschef.
Detta är illa, riktigt illa. Det innebär en nettoförlust av organiserade jägare med ungefär 10%. Det är rejält synd, det som behövs är en ökning av antalet organiserade jägare i sverige. Varför? Jo för att ju fler jägare som är organiserade destu starkare kan vi göra vår röst hörd! Ett av de viktigaste sätten att kunna påverka är genom att vara organiserad. Så om man inte har extremt mycket emot det ena eller andra förbundet så se för sjutton gubbar till att gå med! Om ni väljer Jägarnas Riksförbund eller Svenska Jägareförbundet spelar ingen större roll, det viktiga är att vi är organiserade och kan mönstra många röster vid behov! SNF, SRF och WWF har tydligt demonstrerat att de klarar detta, vi har varit betydligt sämre. Det är en av orsakerna till att vi håller på att förlora frågan om att Sverige skall ha en vargstam av rimlig storlek.

Så nej. Jag tycker inte att Jägarnas Riksförbund har någon anledning att fira en 10%-ig medlemsökning. Man har snarare all anledning att sörja över att Svenska Jägareförbundet fortfarande tappar medlemmar. Detta för att jaktens totala röst i samhället minskat oändligt mycket mer än Jägarnas Riksförbund ökat!

2 kommentarer:

  1. Flera intressanta inlägg du haft nu. Har inte haft tid för uppdatera mig med inläggen.

    SvaraRadera
  2. Jag har länge varit medlem i snf pga mitt naturintresse men häromdagen ledsnade jag och sade upp mitt medlemskap. Kan ju inte vara medlem i en förening som hatar jakt..nån jävla ordning får det vara.

    SvaraRadera