Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 8 februari 2013

Får en nämndeman ägna sig åt aktivism?

Saxat ur Eskilstuna kuriren:
Sanna Cronhielm (MP), ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden i Katrineholm och nämndeman i Nyköpings tingsrätt, är ordförande i Nordulv. I en intervju för Expressen har hon gjort klart att uppgifterna i mejlen var allvarligt menade.
– Vi går emellan jägarna och vargarna om vi kan. Alla som är ute är medvetna om riskerna. Vi gör det för att vargarna inte själva kan försvara sig, berättade hon.
Hon berättade också att hon själv har gått emellan flera gånger tidigare och beklagade samtidigt att hon inte träffats av något skott.
– Då skulle det bli stopp på jakten direkt. Jag är beredd att dö om det är nödvändigt, sa hon till Expressen.
Det måste vara olagligt, anser Jägarförbundets rovdjursansvarige.
Magnus Widebeck, lagman och chef över tingsrätten i Nyköping, säger att det är oacceptabelt om en nämndeman ger uttryck för att det under vissa omständigheter skulle vara okej att bryta mot lagen.
Men han är samtidigt ytterst tveksam till att de uttalanden som Sanna Cronhielm har gjort, kan tolkas på det sättet.
– Däremot kommer hon i framtiden inte att kunna vara nämndeman i mål som handlar om olaga jakt på varg. Jag förutsätter att hon skulle avsäga sig ett sådant uppdrag om det mot förmodan skulle dyka upp här i Nyköping, säger han
Personligen tycker jag att en nämndeman måste vara oklanderlig i allt sitt handlande. Tycker ni att nämndemannen ovan är det?

2 kommentarer:

  1. Ja va säger man...suck!
    Du är så duktig att jaga rätt på grejer att ha i dina inlägg, superintressant!! Tackar!

    SvaraRadera
  2. Är inte det hon gör att förhindra jakt, och det är väl ett brott att göra det? Jag är så trött på dessa extremister...

    SvaraRadera