Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 18 februari 2013

Det är skillnad på jaktbrott och jaktbrott

Det är tragiskt och oroande, att den 49 år gamla Carina Sjöbeck försvunnit från sitt hem i Landskrona. Missing people skåne är engagerade och har inlett sökningar utifrån den plats där Carina senast sågs.Folk som försvinner innebär en stor tragedi för omgivningen och de anhöriga. Oron över att inte veta är extrem.Och då är det bra att det uppmärksammas, ja om det inte råkar vara människor med skyddad identitet eller så.

När jag läste den artikel som Aftonbladet publicerade härom dagen om Carina hoppade jag till ordentligt. Aftonbladet är en tidning som gärna skriver om tjuvjakt (jaktbrott), och då i raljanta, svepande och fördömande ordalag som inte är helt förankrade i verkligheten. Men tydligen är det stor skillnad på tjuvjakt och tjuvjakt. För i sin artikel om Carina avslöjar Aftonbladet uppenbar tjuvjakt. Men man reagerar inte på det utan framhåller det snarast som något kuriöst. Eller vad säger ni om följande rader som jag citerar ur Aftonbladets artikel?
 De senaste tio åren har 49-åriga Carina Sjöbäck bott i Norrland och till och från varit bosatt i vildmarken på olika platser i Sverige.
I sina traditionella indiankläder har hon vandrat runt i naturen och blivit en välkänd karaktär bland lokalbefolkningen.
– Hon är en vildmarksmänniska och är oerhört kunnig kring olika örter. Hon har levt på vad naturen haft att erbjuda, ätit bär, druckit källvatten och snärjt harar då och då, säger Carinas mamma
För min del anser jag inte att det är någon praktisk skillnad på att snara hare och varg, båda företeelserna är lika förkastliga och orsakar lika stort lidande. Det finns en anledning till att det enda som är tillåtet att ta med dödande snara är ripa och med fotsnara räv. Men så långt tänker inte Aftonbladet. Som vanligt.

1 kommentar: