Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 29 januari 2013

Det bidde en tumme - NVVs förslag om vargjakt i vinter


Lyssna: 18 vargar ska skjutas i vinter


Tillägg: kanske är det en helt genial strategi. För vem tror på allvar att EU-kommissionen kommer att dra Sverige inför domstol för att man beviljar jakt på 18 djur i en stam på en bra bit över 300 (verifierade) individer? Och får man igenom denna jakt blir det lättare kommande år!

5 kommentarer:

 1. Det verkar som om svenska myndigheter och politiker sätter en ära i att obstruera EUs beslut och/eller rekommendationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något som borde ske väldigt mycket oftare. Enorma natur och miljövärden har t.ex. gått förlorade till följd av EU-direktiven som styr gårdsstödet. Näe, EU måste i högre utsträckning tillåta regional tillämpning baserad på regionala förhållanden av olika direktiv och beslut. Och Sverige måste sluta att bete sig som en djäkla nickedocka som bara tackar och tar emot när EU viskar.

   Radera
  2. Tja, man kan ha olika åsikter om EU, men när vi nu demokratiskt beslutat att gå med så kanske vi får anpassa oss till någon form av samsyn också i viltvårdsfrågor.

   Radera
  3. Vi har demokratiskt tagna majoritetsbeslut om att 210 vargar är en lagom nivå för svenskt vidkommande också. Men det ville inte SNF mfl bry sig om. Så då drogs EU in.

   Men påstå inte att du tycker att EU sköter hela miljöpolitiken väl och att vi skall anpassa oss till den bara för att vi gått med. Näe, det som är dumt skall man protestera mot. Att begränsa vargmängden till en nivå som folk kan acceptera är däremot inte dumt,tvärt om. Då slipper man t.ex. utspel som det i Orsa där man anhåller om att bli vargfri kommun (samma förslag har för övrigt lagts i Bräcke också) samt en stor del av tjuvjakten vilken sjönk till en extremt låg nivå dels tack vare ändringen av §28 men även till följd av att vargjakt tilläts. Nu är vi nog båda överens om att den ökande tjuvjakten är ett problem. Jag ser dess orsak som EUs inblandning i vargförvaltningen du ser orsaken som något annat.

   Radera
 2. eller bidde det ett långfinger...?

  SvaraRadera