Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 21 november 2012

Tjuvjägare nära min jaktmark

Min nya jaktmark, den där det bara är kalvtilldelning som jag nämnde härom sistens, ligger i en trakt där det tydligen härjar tjuvjägare. I lokaltidningen Norra Halland kan man läsa:
Minst två stycken älgar har blivit fälld av tjuvjägare i Fjärås. Flera polisanmälningar om brott mot jaktlagstiftningen är gjorda.
– Men det som oroar oss mest är att obehöriga personer går runt beväpnade på våra marker, säger jägmästare Daniel Lagesson.
Den senaste slaktplatsen i skogen hittades nyligen av en av jaktlagets medlemmar. I skogen hade man lämnat kvar kadaverdelar som älghuvudet av en skjuten ko.
En av jägarna har dessutom stött på en obehörig jägare på marken, som hade en älghund med sig.
– Det är tydligt vad som har hänt, men det är en annan sak att kunna bevisa det. Därför vill vi i dagsläget inte gå in i detalj på var, när eller hur. Men det var strax efter älgjaktspremiären och vi har kollat med grannar och så vidare, så att ingen har missförstått, eller jagat på våra marker, säger Daniel Lagesson, jägmästare och medlem i Göteborgs jaktsällskaps jägareklubb som har jakträtten på den aktuella marken i Fjärås.
Även närliggande älgsköteselområde ska ha drabbats av tjuvjakt, men vad det var för djur som fälldes då, vet inte Lagesson.
– Det här är vår andra anmälan om tjuvjakt, och jag ska även göra en idag (läs igår), men det vill jag inte gå in på, säger Lagesson.
De tjuvskjutna djuren har inte påverkat tilldelningen för jaktlaget.
– Det obehagliga är att vi misstänker att beväpnade personer som inte har på vår mark att göra går runt där. Det är den stora skadan och det blir framförallt en säkerhetsfråga eftersom det är ganska kraftfulla vapen vi går och bär på.
Polisen har tagit emot anmälningarna och nu är det upp till dem att bevisa om det begåtts ett jaktbrott eller inte.

2 kommentarer:

  1. Fy va trist!!! Finns det sådant nu för tiden?? Visst är det trist med Tyra men så är det ju med våra jakthundar, allt kan hända. Tror nog att detta kan ta sin tid. Skall kolla ang rehab, har det i försäkringen.

    SvaraRadera
  2. Precis verifierat att det är precis i området är jag jagar.

    SvaraRadera