Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 3 oktober 2012

Ny kamera...

...eller snarare en kamera till!

I familjen har vi redan en Nikon D70S systemkamera med ett helt batteri objektiv från en 18 mm vidvinkel upp till ett 300/2,8 teleobjektiv, men favoriten är nog ett 80-200/2,8 med helt briljant färgåtergivning. En Panasonic Lumix DMC-LX3 har vi också, en fenomenal kamera som även finns i Leicavariant där det endast är design och programvara som skiljer - hårdvaran är densamma!

Men vad är det då han har gått och köpt kanske någon undrar. Jo jag har saknat en kamera som tål hårda tag. En kamera som inte går sönder om den legat i en öppen ficka en dag med ösregn. En kamera som jag kan tappa från jakttornet. Eller kanske spilla ut mitt kaffe över. En kamera jag kan använda när jag är ute och paddlar kajak i hårt väder. En tålig tuffing till kamera med andra ord!

Just en sådan kamera hittade jag på Scandinavian Photo. Ett demoex av fjolårets Olympus TG-810 (nu ersatt av TG-820) så priset var bra. Skulle tro att ursprungspriset var någonstans kring 3-4000 kr, jag fick mitt ex för 1100 kr. Klart överkomligt. I videon nedan presenteras kameran så jag tycker nog inte att jag behöver skriva så mycket mer om den. Det intressanta blir väl senare idag när jag hunnit testa den lite under aktiv jakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar