Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 2 oktober 2012

Kort jaktdag idag

Idag blev det en kort jaktdag. Stack ut strax efter 07.00 och var hemma igen vid 10-snåret. Sedan for jag in till Göteborg för att undervisa på universitetet hela eftermiddagen. På vägen in till stan stannade jag till i en fotoaffär i Mölndal, Scandinavia Photo för att vara mer exakt. Jag kommer att återkomma till det inköpet framöver.

Men jaktdagen och Missan då?

Jo Missan skötte sig fint. Fick upp ett smaldjur som hon drev sisådär 10 minuter. Det var bra nära en skottchans på smaldjuret, men jag avstod då det var lite mycket gräs emellan. Någon skadeskjutning vill jag ju inte riskera om jag kan undvika det.

3 kommentarer:

  1. Det behöver ju inte bli så länge , skogsvana är ju viktigt. Nu kan jag inte ut med mina för älgjakten är ju igång...båda markerna nästa vecka mån-sön. Helgen efter kommer jag strunta i en älgdag o ut med de små.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kör älg måndag-onsdag. Med tanke på hur gott om älg vi har så misstänker jag att vi skjuter fullt rätt fort. Vi har 2+2 i tilldelning i år. Vi brukar bryta rätt tidigt på dagarna så det kommer att hinnas med ett litet släpp varje eftermiddag...

      Radera
    2. Jag hoppas vi får det klart snabbt. Förra året på större jaktmarken höll vi ju på hela året. Så less man blir då. Nu spås det att det skall vara mycket älg.
      Vi har 4 + 4 på större o 2 vuxna , fri kalv på lilla. Vi brukar nöja oss där med de vuxna.

      Radera