Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 29 februari 2012

Får ni hot och otrevliga kommentarer?

Det har börjat poppa upp en del hot och otrevliga kommentarer typ "DÖ DIN SJUKE DJÄVEL" och liknande. Jag släpper självklart inte igenom dem men jag blir lite nyfiken på hur vanligt det är att ni andra får sådana skitkommentarer på era bloggar. Och vad gör ni? Kan man identifiera några individer som satt i system att trackasera jaktbloggare och skall man i så fall polisanmäla för olaga hot?

Och inte minst, hur fan tänker de som skriver sådana saker?

Varför kan folk inte bara skita i att gå in och hota när det vi sysslar med är fullt lagligt och etiskt försvarbart. Jag tar debatten om jaktens vara eller icke vara vilken dag som helst, men då får folk ta mig fasen bjuda in till en dialog och inte bara hata.

Lästips: Daniel Lignés tankar på ett liknande tema.

5 kommentarer:

  1. Så grova kommentarer har inte jag fått, men jag får ändå regelbundet otrevliga kommentarer. Det verkar alltid vara samma människa som skriver på norska till mej..."vem tror du att du är? tror du att du är duktig på att ta bilder? Tror du att du är speciell för att du jagar, för att du är ute så mycket osv..." Så himla trist...vem tycker att det är lönt att ödsla tid på sånt...bara för att såra...Jag tror att "mina elaka kommentarer" kommer från en känd naturfotografs blogg, där jag skrev en kommentar en gång (ja kommentarerna kommer ju inte från fotografen själv utan från ngn som ogillar honom)...Jag raderar dem bara, vad kan man göra, men det känns faktiskt väldigt sårande. OJ detta blev en lååång kommentar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Människor på nätet kan vara så djävla snarstuckna. Sedan är nätet tidernas redskap för folk med lite "stalkertendens"... Sedan kanske det är jantelagen som poppar upp, du skall inte tro att du är något. Men varför de ödslar tid på hat är vad jag inte kan förstå.

      Men du skall absolut inte ta åt dig. Du tar bra bilder, i många fall riktigt bra. Och kommentarsgranskningsfunktionen är ett viktigt redskap att använda sig av, det vet vi båda mer än väl...

      Radera
  2. Misstänker att det är just ordet VARG som lockar fram det allra sämsta hos människan. Tycker själv att det är märkligt att ett djur kan väcka så starka känslor. Bra att du rensar bort, inget att bry sig något vidare om. Om det inte blir till reella hot, de ska såklart polisanmälas.
    Tycker jag.
    Jag har ännu inte haft några hotfulla kommentarer på min egen blogg, fast jag har å andra sidan inte samma inriktning som du.
    Du ska veta att jag supergillar din blogg !
    Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde jag skulle få mer hugg på varginläggen. Men jag försöker hålla mig hyfsat sansad i det jag skriver om sådant, dvs inte propagera för en "nollvision" eller så. Kanske är det det som gjort att jag sluppit de värsta påhuggen i den frågan. Men bloggkollegan ordjämten har emellanåt fått det hett om öronen när han skrivit om varg....

      Kul att du gillar bloggen, sådant är alltid kul att höra. Sedan var det kul att se att du antog bloggutmaningen som jag och Skogswilden utformade! Ytterligare en trevlig och välmotiverad lista.

      Radera
  3. Å senaste var: Ta dig djävla äckel gå och dö. Givetvis skrivet med versaler.

    Den blogpost jag får flest kommentarer på är den som beskriver hur man flår och tanar en iller.... Visst är det bilder som nog kan uppfattas som rätt otrevliga för den som köper sitt kött i plasttråg från ICA och bara sett färdiga skinn på IKEA. Men just den blogposten betraktar jag som ren och skär folkbildning. Det är helt enkelt så man gör.....

    SvaraRadera