Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 22 oktober 2011

Säsongens första rävlock


Idag började jag locka räv lite smått. Bilden ovan är ett screenshot från google-earth som visar gärdet jag lockade över idag. Vinden kom från VSV och var kanske i friskaste laget. Jag satt rätt nära kröken på bäcken, givetvis satt jag på bäckens västra sida. Jag har tidigare sett en del räv på just det gärdet, en granne menar att där finns ett stort gryt i skogen norr om gärdet. Jag har dock inte hittat grytet trots flera försök.

Hur som helst. Jag inledde denna säsongs lockjakt med ett 40 minuters lockpass. Nu gav det iofs ingen räv, men det kändes ändå som om lockandet funkade hyfsat. Skall försöka ta mig ett snack med Johannes på wildboars framigenom och se om jag inte kan få låna och testa en visuell (mekanisk) rävlock-"vippa", som kanske drar fram skeptiska rävar.

Under dagens tur såg jag hyfsat mycket rådjur, där getterna faktiskt hade dubbelkid trots den stränga vintern och lite för mycket räv i markerna. Jag hade definitivt kunnat fälla ett rå om jag hade velat, men nu var jag ute efter räv. Rå vill jag smygjaga och helst inte skjuta på längre håll än 40-50 m. Däremot kollade jag alla getter noga, har tidigare sett djur med perukhorn och dem tänker jag skjuta bort om jag får läge. En annan personlig regel jag satt upp är att jag skall fälla lika många rovvilt som matvilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar