Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 18 juli 2011

Ceviche på röding

I juni numret av Jaktmarker och Fiskevatten finns ett recept på lax ceviche. Ceviche är enligt wikipedia:
Ceviche är en fiskrätt. Mest känd är cevichen från Peru som tillagas med vit fisk, gröncitron (sp. limón agrio) och koriander. Cevichen i Peru hör till de rätter som förmodligen är mest representativa för landet och den som också har fått mest spridning internationellt.
Jag valde att utgå från JoF:s reept när jag svängde ihop min ceviche på röding. Fisken skall givetvis ha varit fryst halvannan vecka först för att undvika eventuella parasiter. Att ajg över huvud taget testade rätten beror givetvis på att jag när jag arbetar ärter sushi till lunch en till två dagar i veckan. Så "rå" fisk ingår ofta i det jag äter. Nåja, i min ceviche ingick:
  • Rödingfilé
  • Lök
  • Mango
  • Avokado
  • Gurka
  • Färsk chili (gärna röd för färgens skull)
  • salt
  • Saft från lime
  • Olivolja
Blanda ingredienserna och låt stå i kylen ett par timmar. Servera i små glas eller i en skål så folk får ta efter tycke och smak. Ställ gärna en skål med hackad chili intill så man kan öka styrkan på maten om man nu känner för det.

Suverän mat varma dagar. Eller kanske som förrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar