Ceviche är en fiskrätt. Mest känd är cevichen från Peru som tillagas med vit fisk, gröncitron (sp. limón agrio) och koriander. Cevichen i Peru hör till de rätter som förmodligen är mest representativa för landet och den som också har fått mest spridning internationellt.Jag valde att utgå från JoF:s reept när jag svängde ihop min ceviche på röding. Fisken skall givetvis ha varit fryst halvannan vecka först för att undvika eventuella parasiter. Att ajg över huvud taget testade rätten beror givetvis på att jag när jag arbetar ärter sushi till lunch en till två dagar i veckan. Så "rå" fisk ingår ofta i det jag äter. Nåja, i min ceviche ingick:
- Rödingfilé
- Lök
- Mango
- Avokado
- Gurka
- Färsk chili (gärna röd för färgens skull)
- salt
- Saft från lime
- Olivolja
Suverän mat varma dagar. Eller kanske som förrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar