Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 9 december 2010

Planeringsunderlag 9-18 dec


Plockade just fram en väderprognos för de kommande dagarna. Den kan ju funka som underlag för jaktplanering. I dagsläget ligger snön, vilket gjort smygjakt rätt svårt de senaste veckorna. På lördag förväntas lite snö, kanske skall jag ge mig ut och göra ett lockjaktsförsök då?

Det blir rätt ljust nattetid med snön. Kombinerar man det med månfaser, enligt nedanstående bild, så kan man förtydliga planeringen något.
Det verkar bli uppehåll söndag, måndag och torsdag. Månen når på söndag halvstorlek och ökar vilket skapar allt bättre förutsättningar för att jaga räv på natten. Den 21 december blir månen full, det intressanta den natten är att det även blir total månförmörkelse då... Det är en kul upplevelse, har sett några men även en solförmörkelse som jag kommer att skriva om när jag väl fått digitaliserat diabilderna från det tillfället.

Ett problem som jag har just nu är att jag när det drar neråt -10 så har jag problem att hänga slaktkroppar på mörning. Mina utrymmen fryser vid dessa utetemperaturer. Är det bara sisådär 3-5 minusgrader är det inga problem, nej då är det nästan optimalt, men tvåsiffriga minusgrader blir lite för mycket. Detta innebär att jag får ta det lite lugnt med jakten på matnyttigt vilt. Nej, det får nog bli några pass med lockpipan. Med lite tur lossar det och jag kan lyckas spräcka nollan för den jaktformen, vilket var en av mina målsättningar inför denna jaktsäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar