Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 7 december 2018

Vargen i media senhösten 2018

Härom veckan sändes första avsnittet av SVTs i rovdjurens spår, en ganska hårt vinklad dokumentär. Den har diskuterats ordentligt i Svensk Jakt så den orkar jag inte dryfta (se här, här och här)

Igår var det dags för en riktig spektakeldebatt, Opinion live, vars syfte upplevs som mer spektakulärt än ändamålsenligt. Eller ja, ändamålsenligt var det väl, det märktes genom SVTs val av debattanter. Genom att välja människor så långt ifrån varandra som möjligt så blir det i bästa fall underhållande TV men det blir knappast en debatt som leder någon vart. Valet av debattanter ger per automatik ett skyttegravskrig. Därför förstår jag och respekterar Svenska Jägareförbundets val att inte delta i debatten, det var den smarta saken att göra. Och på facebook är betyget för debatten lågt oavsett om man kokar på vargpositiva grupper eller vargnegativa grupper, det snällaste betyget jag sett var "intetsägande".

Ett program som däremot var mycket bra var Vargolyckan på Kolmården i P3 dokumentär.Jag ordar inte mer om det utan rekommenderar alla och envar att lyssna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar