Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 20 november 2017

Recension: Black Fox Skinner

Italienska Fox i Maniago tillverkar riktigt bra knivar. De har flera olika serier knivar, där "Black Fox" är deras budgetserie. Men budgetkniv betyder emellanåt riktigt fynd och inte bara billig. Kniven jag testat nu det sista, Black Fox Skinner 009, är av typen riktigt fynd.

Kniven är knappt 20 cm varav 8 är klingan (som är 3 mm tjock). Bladet är skålslipat och tillverkat i 440A, ett stål som förekommer i många lite billigare knivar. Stålet är rosttrögt och om man inte har allt för höga förväntningar på det så är det helt OK. Handtaget är i svart polymer och slidan i kordura. Slidan är inte speciellt rolig, lite svårknäppt och ger ett smäckigt intryck. Tänker man använda kniven mycket så kan det vara läge att fixa fram en alternativ slida.

Kniven ligger mycket bra i handen och när man använder den så visar det sig att greppet är bra även när kniven blir blodig och slemmig. Kniven är en uttalad skinner och till just flåning leverar den mycket bra, klart mycket bättre än åtskilliga mångdubbelt dyrare allroundknivar. Det gör att jag inte kan göra annat än att rekommendera kniven som komplement till en rakare allroundkniv.


Black Fox Skinner köps från Wanderoo och kostar ca 330 kr vilket gör det till en mycket prisvärd kniv.

2 kommentarer:

  1. Förbaskat verkar som att många läste denna recension då den inte går att hitta på Wanderoos hemsida:(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skall kolla med Tommy så han lägger upp den, om inte annat så som beställningvara.

      Radera