Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 11 augusti 2017

Test: Zero Tolerance 0452CF

Zero Tolerance 0452CF är en stor och dyr amerikansk kniv. Totallängden ligger på drygt 23 cm samtidigt ligger vikten på ringa 130 gram, vilket förklaras av att handtaget är i titan och kolfiber.
 Kniven har en handtagssida i kolfiber.
 Och en i titan, på titansidan finner man även bladlåsningen - välgjord framelock.
 Utfälld är kniven lång och smäcker samtidigt som den är rejäl.
 Ryggen är helt öppen vilket underlättar rengöring. I kombination med låsmekanismen är detta en av de mest lättrengjorda fällknivar jag testat.
 Kniven ligger mycket bra i handen. Dess längd och bladform gör den bättre lämpad för sotning än flåning. Bladet är tillverkad i highendstålet S35VN så jag hyser inga som helst tveksamheter om att den bör hålla skärpan långe och väl.
 Kniven öppnas genom att man knycker till med fingret på flippern som man finner i änden på knivens rygg. Knivbladet far då ut fort och smidigt, det hela underlättas genom det kullager som bladet roterar kring. Flippern innebär också ett fingerskydd vilket vissa föredrar.
Närbild på låsning och flipper.

Kniven är väl egentligen inte av den typ jag gillar. Är vanligen inte så förtjust i flipper även om det är en smidig och effektiv enhandsöppning vilket jag tycker det skall vara på jaktfällknivar. Den är som nämnts lätt att rengöra samtidigt som dess jaktliga användning är aningen begränsad genom knivens form.

Sammanfattningsvis en på det hela taget mycket bra jaktkniv, men inte i min smak.

Den som lockas av denna amerikanska highendkniv finner den för 2799 kr på knivbutik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar