Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 25 oktober 2016

Test: Böker plus pirahna - smidig småviltkniv

Böker Plus Pirahna kom ut på marknade i början av hösten, jag har testat den under snart två månader.

Kniven är designad av Scott McGhee och är totalt 15,5 cm lång varav 7,5 cm är blad vilket innebär att handtaget i princip har trefingersgrepp. Kniven har en totalvikt på drygt ett hekto. Bladet är tillverkat i 440C vilket är ett riktigt bra medelklasstål som för sisådär 20-30 år sedan räknades som ett av de yppersta.


Jag har valt att bära kniven horisontellt på vänster höft, cross draw skulle man kalla det om det var en westernrigg.... Ett alternativ skulle vara horisontellt i svanken, det skulle fungera lika bra. På höger höft har jag större knivar.

Piranha är en riktigt trevlig liten kniv som funkar lika bra till småvilt som till torrköttet eller korven. Vid småviltjakt kan man ha den som primärkniv medan den fungerar bra som back up när man jagar högvilt. Bladet är kraftigt nog att fungera bra vid flåarbete på älgar och grisar, problemet ligger i det korta handtaget, för högvilt vill man gärna ha ett rejält grepp där man kan använda fyra fingrar för att få ett bra grepp. Kniven fungerar även bra som mindre vildmarkskniv även om slipningen inte är optimal för täljning.
Böker Plus Piranha köper man lämpligen från wanderoo och den kostar 449 kr, vilket gör det till en riktigt prisvärd kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar