Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 14 juni 2016

Hultafors vildmarksknivarFler knivtillverkare har fått upp ögonen för att det finns en marknad för vildmarksknivar. Igår fick jag hem Hultafors nyaste knivar, två vildmarksknivar som kallas OK1 respektive OK4. Handtagen känns igen från äldre hultaforsknivar men bladen är nyutvecklade kolstålsblad. Slidan är försedd med fäste för tändstål.

Jag återkommer med utförlig recension frammåt mitten/slutet av sommaren när jag verkligen hunnit testa dem. Mitt spontana intryck är att det är två gedigna knivar som antagligen är mycket prisvärda, har dock inte koll på priset ännu. De känns säsongsbetonade, den ena har ett kraftigt skaft (fårn Hultafors grovkniv) och passar vintertid när man kanske  inte vill ta av handskarna medan den andra har ett bra gummerat grepp som bör fungera bra när man är kladdig av blod eller fiskslem. Men det kommer att visa sig framöver.

3 kommentarer:

 1. Ser fram emot testen och vad du tycker.

  SvaraRadera
 2. Hej
  Har du gjort någon test av moraknivens vildmarksknivar tidigare? Det skulle också vara intressant att se hur en 100 kronors Morakniv står sig i konkurrensen med mångdubbelt dyra specialknivar.
  Mvh Mats

  SvaraRadera
 3. Inte mer än att jag använder klassiska rödskaftade moraknivar med laminerade blad i jobbet.
  Sedan trodde jag att jag skrivit om moras slöjdkniv, men tydligen inte. Får ta och åtgärda det någon gång under semester. Skall även fara förbi moras outlet i sommar, antar att jag plockar på mig lite att testa då, är särskilt nydiken på deras snygga köksknivar.....

  SvaraRadera