Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 8 februari 2016

1 ny + 1 gammal = 1 nygammal?

Under 2014 och 2015 i september månad så har det arrangerats en jaktmässa på Heagård utanför Halmstad. En lite mindre jaktmässa men med flera innovativa grepp, tex möjligheten att köpa skjutskoletid på Susegården i direkt anslutning till mässan.

Hösten 2015 offentliggjorde arrangörerna av Sunne jaktmässa att de expanderar och startar ytterligare en mässa. Denna gång i Tjolöholm mellan Kungsbacka och Varberg ca 5 mil söder om Göteborg. Att dra igång nya jaktmässor verkar vara en trend just nu*. Den nya hallandsmässan, Göteborg gamefair som den kallas, äger rum i mitten av maj.
Två mässor i Halland, det känns som en för mycket. Uppenbarligen insåg även arrangörerna detta vilket Martin Edvardsson nämnde i helgen. Martin är mannen som ligger bakom Heagårdsmässan. Rent praktiskt så kommer det inte att arrangeras någon mässa på Heagård i år, istället är Martin med och arrangerar Göteborg gamefair och bidrar med sina lokala kontakter. Det känns som ett mycket bra val. Jag tycker även att den nya mässan ligger bättre till tidsmässigt, en jaktmässa funkar tveklöst bättre i maj än i september. Jag är i vart fall inte villig att åka på mässa efter den 1/8 eftersom tiden då givetvis hellre läggs på jakt än på mässor.
_____________________
*Sista helgen i augusti arrangeras två konkurrerande mässor i Skåne. Dels Skånska jakt & fiskemässan i Bosjökloster och dels Skåne Game Fair på Ellinge slott. Den sistnämnda arrangeras av det Jönköpingskommunala bolaget Elmia, vilket gör att arrangemanget ifrågasätts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar