Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 27 januari 2016

Var försiktig när du köper ficklampor! Stulna high end lampor i omlopp

Ficklampor är ett intressant ämne. Inte minst för jägare som köper olika eftersökslampor i parti och minut. Ofta nonamesaker från Kina som importeras av olika butiker och säljs antingen omärkta eller brandade. Genomgående är extremt högt angivna lumenvärden på lampan men även orealistiskt höga mAH värden på de uppladdningsbara batterier man kan köpa till eller får med.

Vill man ha lampor där specifikationen ligger närmare verkligheten så är det stora kända varumärken som gäller, LED-lenser, Olight, Petzl etc. De hittar man inte så ofta i jakthandeln även om det såklart finns kvalitetsmedvetna handlare här och var som försöker undvika de värsta skräpprodukterna*.

Man skall alltså se upp med skräp.

Tyvärr skall man nu även se upp med märkesprodukterna och top of the linelamporna. Åtminstone om man köper dem privat.

Valostore.se har nämligen haft inbrott, det skedde natten mellan söndag och måndag. Valostore skriver:
Gärningsmännen fastnade på vår övervakningskamera. De var två maskerade män som var inne mellan 1-2 minuter. Därefter åkte de snabbt iväg med flyktfordonet som stod parkerad precis utanför butikens entrédörr där man bröt sig in. Värdet på de stulna föremålen är i dagsläget inte helt fastställt, men uppskattas vara värt mellan 100 000 - 200 000 kr.


Eftersom den typ av lampor som valostore säljer är hightech och ganska snabbt ersätts av nya modeller så kommer de att behöva säljas ganska fort för att inte tappa pris. Det innebär att vi förmodligen snart kommer att se dem dyka upp tillförsäljning i forum, på fb, samt på blocket och tradera, dvs de vanliga häleriplatserna nuför tiden.

Självklart uppskattar Valostore tips, även Polisen kan kontaktas.
___________________
*ofta kan man köpa samma lampor direkt från kina, tex aliexpress, för en bråkdel av det pris som krävs i sverige. En del privatpersoner har satt i system att importera lampor från Kina för att sedan kränga dem med god vinst på forum, tradera och facebook.
___________________
Notera att jag inte varit i kontakt med Valostore angående detta, jag får ingen som helst ersättning. Jag gjorde inlägget dels därför att jag hatar inbrott och tjuvar, dels för att tipsa er läsare så ni inte köper stöldgods.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar