Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 28 januari 2016

Skabbangripna vargar och Svenska Rovdjursföreningen

Under de senaste veckorna har närmare ett halvdussin kraftigt skabbangripna vargar hittats döda eller avlivats. Ytterligare två av de som fälldes på den mycket begränsade vargjakten var skabbangripna. Detta gör att man bör fundera över vargstammen. När räven var som värst skabbdrabbad så kopplades det ihop med allt för täta populationer. När vi nu får rapporter om skabbangripna vargar så känns det naturligt att dra motsvarande slutsats vad gäller vargstammen. Att den lokalt är allt för tät. Men så tänker inte värnarorganisationerna. Självklart inte. Såhär låter det på Svenska Rovdjursföreningens FB-sida (jag väljer skärmklipp för att texterna skall vara oredigerade):Tja. Jag orkar inte kommentera det de skriver. JBs ord säger tillräckligt mycket. Jag antar att vargarna själva skulle säga ungefär vad de gör i Neil Gaimans Vargarna i väggen:

3 kommentarer:

 1. Min kompis sa för flera år sedan att skabben nog skulle bli ett problem för vargen. Precis som för räv och hundar. Däremot är dessa vargar farliga för människor - om de orkar gå till anfall....

  SvaraRadera
 2. Artiklarna på SRF's facebooksida är alltid spekulerande och konspiratoriska. Vem bråkar med vargarna? Alla myndigheter är emot osv.

  Att den största faktorn för vargens framgång långsiktigt i sverige är att den accepteras är inget som varken admin eller kommentatörerna på den sidan har några som helst tankar om. Allt de gör verkar snarare i riktningen mer konflikt.

  SvaraRadera
 3. Jag blir mer och mer övertygad om att jägarna bör starta en egen naturvårdsorganisation med mer praktisk syn på hur naturen bäst skyddas samtidigt som den kan brukas och att denna organisation som kan ta upp fajten med SNF och SRF om hur naturen bör vårdas.

  SvaraRadera