Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 12 september 2015

Pulled badger

I frysen ligger en grävling. Styckad, trikintestad och klar att använda. Idag tog jag de små bakstekarna. 

I fryst skick oljade jag in stekarna. Hävde på grillkrydda och skickade in dem i ugnen på 80 grader. Där fick de tillagas över dagen. 

När jag började med risotton så drog jag upp ugnen till 200 gradet för att få lite yta på köttet. När ridotton började bli klar tog jag fram köttet och drog isär det med två gafflar så det fick "pulled" känslan.

Smaken då?

Jo den var OK. Dock inte mer än så. Det är ett mycket mörkt kött med utpräglad viltsmak och antydan till bitterhet. Strukturen påminde om gris. Jag kommer att ta hand om fler grävlingar som mat men inte alla jag fäller. Snarare en per säsong. Det känns mer lagom. Jag funderar på om inte porterstek eller kanske sjömannsbiff skulle vara bra tätter att laga av grävlingkött. 

4 kommentarer:

 1. Du får väl skriva ett recepthäfte om grävling. .
  Mycket kött ute i skogarna som väntar på tillagning 😊

  SvaraRadera
 2. Det ser riktigt smakligt ut! även om jag är osäker på om jag skulle kunna äta det...

  Vet inte om jag frågat förut, men brukar du göra iordning skallarna? Blir ju så snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag låter naturen ta hand om mjukdelarna på skallarna. De blir inte lika snygga då som om man kokar rent dem men jag tycker det känns bättre. Men mina skallar brukar vara rätt sönderskjutna eftersom jag skjuter de flesta grävlingarna i huvudet på stånd eller i gryt..... Det gör att åtminstone bakhuvudet brukar vara förstört.

   Radera