Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 21 juli 2015

P1:s medierna kritiserar TT:s publicering av spårare Conny Anderssons påståenden

För ett tag sedan var det nog fler än jag som satte kaffet i halsen. Det var en TT-artikel som helt okritiskt tog upp Conny Andersson (spårare, APU). I helgen tog P1:s Medierna upp publiceringen och ifrågasatte den kraftfullt:
Okritiskt av TT om ”spårare”När nyhetsbyrån TT publicerar något så är ju det speciellt eftersom artiklarna hamnar i tidningar över hela landet och får enorm spridning. Av det skälet är det naturligtvis av särskilt stor vikt att saker från just TT är korrekta och att det finns ett kritisk förhållningssätt till olika källor som påstår saker.
I förra veckan skickade TT ut en artikel och ett webbtv-inslag om en person om säger sig ha förmågan att kunna känna lukten av våld. Utan kritiska frågor fick intervjupersonen berätta om sina förmågor och om hur han varit på plats i Blomberg, för att undersöka spår efter Lisa Holm. Men något formellt uppdrag i samband med sökinsatsen fanns inte och TT fick snart in synpunkter. Artikeln drogs delvis tillbaka, men gick i tryck i över 20 svenska dagstidningar. Reporter: Frida Johanson.

2 kommentarer:

 1. Tja...
  Vissa djurskyddsinspktörer tycks inbilla sig att det avgörande för hur djur har det hos en djurägare är hur många döda flugor det finns i djurägarns bostad...???
  Så kallade "harakiriflugor"....

  SvaraRadera
 2. Ja, tydligen tycks en sorts "new age" breda ut sig hos den yngre generationen...
  Det hade nog varit bätttre om folk hade hållt sig till svenska kyrkan...
  Apropå harakiriflugorna, så skall enligt denna förvirrade person, skall flugorna söka sig till den plats där djur "lider", och där begå kollektivt harakiri som ett medlidande med de lidande djuren....
  Det verkar för en normal människa helt absurt, men som jag och du förstår så är detta en del av vår förvirrade tid.
  Det som kan oroa är att djurskyddsinspektören använder sina "kunskaper" om flugors känsloliv till att bedöma hur djuren har det hos den besökta djurägaren...
  Och kan alltså genomföra myndighetsbeslut utifrån dessa funderingar...

  SvaraRadera