Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 20 juni 2015

Fiskarfänge

Under dagarna kring midsommar har jag gått vidare med min plan att bli självförsörjande på fisk. Har nästan lika svårt för fiskeriindusttin som för köttindustrin. I fjor blev det ca 70 kg fisk, framför allt plattfisk. Hittills i år borde jag ligga kring 30 kg. Det jag får i mina vatten är:
Makrill
Sandskädda
Skrubbskädda
Slätvar
Rödspätta
Fjärsing
Sjurygg
Snultra
Torsk
Sill
Havsöring
Och
Krabbtaskor

Midsommardagsfångsten såg ut såhär:


1 kommentar:

  1. Stuvad krabba är ett supergott pålägg! Kan rekommenderas! Stekt spätta och stekt makrill är gott det med..likaså är fjärsingen en mycket god matfisk och det finns gott om dem på sandbottnar..passa dig för taggen bara. Krabbtorsk är grymt goda..de är rödare i skinnet och smakar krabba..mums..

    SvaraRadera