Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 20 februari 2015

Fredagsutmaning: Gör skillnad!

Idag är det dags för en utamning.

Jag utmanar er att göra skillnad!

Hurdå? kanske ni tänker,

Jo, det bestämmer ni själva, men här följer några exempel som fick mig att börja tänka i dessa banor:

Stefan Eriksson, mannen som ligger bakom FB-gruppen Vildsvinsjägare och vildsvinshundar skrev i går kväll det som fick mig att lyfta ämnet (igen):
Kommer under denna säsongen starta ett projekt!
Jakten som gör skillnad.
Tanken med projektet är att dem inkomster som min skyddsjakt bidrar till. Kommer gå oavkortat till cancerfonden och denna säsong kommer jag hjälpa prostata- cancerfonden.
Då jag bedriver skyddsjakt på väldigt aktiv nivå, kan det kanske bidra till en del slantar.
Mer om detta kommer framöver. Nu putsar vi av bössorna, tränar skytte och gör ordentlig vapenvård för kommande säsong!
Angelica Johansson, som sitter i jägareförbundets styrelse för västra valkretsen, driver sedan något år Jaga min saga med syftet att samal pengar till cancerforskning.  Såhär beskriver Angelica det hela:
I november 2012 lärde min mamma mig att virka. Jag önskade mig nämligen en mössa men efter lite påtryckningar fick jag göra den själv. Mycket tålamod från min mamma och många telefonsamtal från mig.Mössan blev klar och när jag hade den på mig på olika jakter och andra tillställningar visade det sig att även andra tyckte att den va fin. Jag och min mamma gjorde ett fåtal mössor som vi sålde till vänner. 15 april 2013 lades min mamma in på sjukhus med misstänkt cancersjukdom. På onsdagen den 17 april fick vi de hemska beskedet.CANCER!En tumör i höger lunga som hade spridit sig till lymfkörtlar i bröstkorgen och halsen. Prognosen var mörk.Fredagen 19 april beslutades det att min mamma skulle få cellgifter i palliativ syfte. Men redan samma dag bara några få timmar efter detta beslut och flytt till specialist avdelning förlorade min mamma kampen mot cancer och lämnade oss i stor sorg.Mössan har jag sedan fortsatt att göra och döpt den till ANNAmössan. Anna som ni kanske listar ut var min mammas namn.För varje mössa jag gör så tänker jag på henne ochhedrar henne genom at för varje såld mössa sätt in 50kr till cancerfonden.Kanske kan min o mammas mössa rädda någon annan.
När Clas Ingesson drabbades av cancer startade Mikael Jägare och Thomas Ekberg en insamling, Jägare mot cancer. Såhär beskrivs den insamlingen:
När vår kära vän och kollega Klas Ingesson fick beskedet att han drabbats av cancer så kom sjukdomen på ett otäckt sätt väldigt nära oss. Vi lider med Klas och hans familj. Men är det någon som kan fixa detta så är det Klas. Han är en fighter!Nu behöver han lugn och ro med sin familj för att kämpa och bli bra.Cancersjukdomen myelom, den näst vanligaste formen av blodcancer och man vet idag inte vad som orsaker den.Myelom är en tumörsjukdom som angriper cellerna i benmärgen. Benvävnaden bryts ner. I Sverige drabbas ungefär 450 personer av myelom varje år. Sjukdomen är vanligast hos äldre och förekommer endast i enstaka fall före 40 års ålder. Precis som vid alla former av cancer så behövs pengar för forskning. Ditt stöd behövs hur litet det än är - Se till att dra ditt strå till stacken!. Utmanar samtidigt företag i jaktbranschen att ge sitt bidrag till denna viktiga forskning. Mikael Jägare & Thomas Ekberg
 Några företag i jaktbranchen, Sako, Peltor, Zodiak och Pinewood, har gått samman i en insamling kallad Rosa jakt, eller Jägare i jakten mot cancer.
En insamling för Sveriges jägare som vill vara med i jakten mot cancer.Nästan alla har en bekant som drabbats av cancer,med denna insamling vill vi att vi hjälper till att jaga cancer tillsammans.Det är också en uppmaning att alla kan göra skillnad. Gör det du också, tillsammans kan vi vara med och besegra cancer, vågar du vara med?
Nu menar jag inte att alla skall starta egna insamlingar. Det finns många sätt att göra skillnad (och kollpa det till jakt). Själv har jag valt att klimatkompensera min jakt, det gör inte så mycket skillnad för mig men det gör att det koldioxid min jakt skapar (och mycket mer därtill) binds upp så att åtminstone inte min jakt bidrar till att förändra vårt klimat. Det finns många goda exempel där jakter arrangerats och deltagarna fått betala en symbolisk summa för sitt deltagande, pengar som gått till exempelvis Barncancerfonden, Ung Cancer eller Rädda Barnen.

Kom ihåg:
Ingen kan göra allt - Alla kan göra något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar