Med en tysk jaktterrier, en korthårig vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 31 maj 2014

Rökt skädda

Igår la jag garn från kajak. Idag vittjade jag dem. Från kajak. Ett par skäddor blev det. Tillräckligt för att mätta familjen vid lunch. 
Rensa garnen är enklast att göra direkt. 
Sedan tar man hand om fångsten. Här skall jag just ta itu med den första. Urtagen och avsköld så saltade jag den med grovsalt. 
Och rökte dem. Åts med glädje tillsammans med färskpotatis och smör. 

4 kommentarer:

  1. Verkar vara supergott...läckert och ha egen rök!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen avancerad rökning denna gång. Rökte skäddorna i en liten rök som liknar "ABU-röken". Perfekt för varmrökning av små av
      mängder mat.

      Radera
  2. Rökt plattfisk har jag aldrig provat..jag brukar steka dem i smör..gott..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag velade. Men det fick bli rökning. Mycket för att den sköter sig själv och det var rätt mycket annat som skulle göras.

      Radera