Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 16 oktober 2013

Älgflugans älgjakt 2013 dag 2

 Första såten dag 2. Jag satt i ytterligare ett ganska snävt skogspass. Hade sisådär 20 m håll i ena riktningen och som mest kanske 80 m. Men det var stilla. Och kanske var det just denna stillhet som gjorde såten enormt spännande. Hunden tog tidigt upp kviga, men hundföraren fick loss hunn från kvigspåret vilket var bra då vi redan fällt vårt vuxna hondjur. En vuxen tjur och tre kalvar kvar på licensen.

När hunn inte nosade kviga längre hittade hon snabbt en ko med kalv. Perfekt. Med detta ekipage jobbade hon i många timmar utan att det kom i skottläge. Men i pass kom dem flera gånger. Som tur var, för kon alltså, var det alltid något fel. Antingen stod de brevid varandra, eller så var hållet inte rent eller så saknades kulfång. Undanflykterna var många. Hur som helst skällde hon på ordentligt ett tag inne i en mosse sisådär 100 m från mig. Men gick åt ett annat håll.

Jag fick dock se en tjur. Men inte länge nog för att vare sig hinna räkna taggarna (4-8 taggar är fredade) eller få upp bössan.
 Lunch, ja då är det gemensam korvgrillning som gäller.
Dagens andra såt. Ännu ett skogspass. Och vi som har så gott om kalhyggen. Att jag inte kan få ett sådant pass..... Hade ju valt bössa efter en stilla förhoppning om lite håll snarare än inget håll alls....

Hur som helst spelade det ingen roll.Dagens andra gråhund förste rådjur mest hela tiden. Dock utan skall så hon var medveten om att det inte var OK...... Mårkligt nog ingen kontakt med älg över huvud taget i denna såt!

Dagen avslutades med att mina ungar och Jonas dotter lekte lite medan jag, Jonas och lillkillen gick en vända med bössor och hundar. Tanken var att ta något att alla de rådjur vi sett tidigare under dagen... Men så blev det inte.

1 kommentar:

  1. Idag har man jobbat men imorgon är det dags för den mindre marken vi är med på 550 ha

    SvaraRadera